Hovězí v salátovém lůžku - skvělé po protancovaném víkendu

Včera jsem na festivalu ve Valči kvalitně pojedl a musím přiznat také ulehl s kvalitní náloží sacharidů. :) Co po takové akci plné sacharidů a nebo alkoholu ? Pokud chcete dlouhodobě držet určitou formu a zároveň dát v neděli po akci tělo trošku do kupy, určitě nedoporučuji další sacharidovou nálož. 

Tady je jeden z tipů na výtečný oběd bez sacharidů.

Ingredience na dvě porce:

300g mletého hovězího zadního
6ks menších žampiónů
2ks stroužku česneku
20g vlašských ořechů
5 plátků tučnějšího sýra (camembert atd)
50g cibule
ledový salát a další zelenina
koření na hovězí maso
balzamikový ocet
sůl

Připrava : 

Velmi jednoduchá. Cibuli na velké kusy, žampiony vcelku a česnek také vcelku usmažíme na pánvi. Přidáme maso a společně dosmažíme, okořeníme, přidáme balzamikový ocet a dochutíme kořením. Na vrch položíme plátky sýra a necháme mírně roztéct. Hotovou směs vložíme do hlubšího listu ledového salátu a posypeme vlašskými ořechy. 

Doba přípravy: cca 15 min

Kalorické hodnoty na 1 porci : 40g bílkovin, 35g tuku a několik málo gramů sacharidů ze zeleniny. 




Zdraví Kuba

Žádné komentáře :

Okomentovat